Fri fragt over 499 kr 100% dansk webshop 30 dages fuld returret Fuld tilfredshed eller penge retur Kundeservice: Kontakt os her
Udgivet d. 11-01-2023

Guide: Alt, du behøver at vide om biopejse

En biopejs kan anvendes i alle hjem.

Den adskiller sig fra traditionelle pejse og brændeovne, da der der ikke fyres med brænde. Dermed slipper du også for en del gener, der følger med i den forbindelse, men beholder den hyggelige effekt af at kigge ind i flammerne og at den giver varme i dit hjem.

Hvad fyrer man med i en biopejs?

I en biopejs fyrer man med bioethanol.

Bioethanol bliver fremstillet af organisk affald fra landbruget, og når den er 95% rent, afgiver det hverken sod, lugt eller røg. Derfor behøver du ikke at have en skorsten, for at have en biopejs og du slipper for besværet med at slæbe brænde ind.

Le Feu bioethanol er CO₂-neutral og 95% ren. Det gør, at den ikke giver lugt- eller røg-gener. Det gør, at du vil opleve nogle fine høje flammer og en lang brændetid.

Hvordan påvirker biopejsen indeklimaet?

Så længe du bruger bioethanol der er 95% ren, giver det ikke gener af sod lugt eller røg, men det er vigtigt, at du lufter godt ud indimellem.

Hvor meget varme giver en biopejs?

En biopejs giver ikke lige så meget varme som en brændeovn, men den brænder 6-8 timer på 1,5 liter bioethanol, svarende til ca. 3 KW. Vi siger at et rum på 25-30 m2 bliver 3-4 grader varmere.

- Det kan selvfølgelig variere, alt efter hvor meget du åbner spjældet på brænderen.

Jeg bruger kun biopejs til opvarmning af min lejlighed. Læs mere om det her

Hvad koster en biopejs i drift?

Der er mange ting der kan påvirke driftsomkostningerne, og det her, er en ca. beregning til dig, så du ved, hvad du har at forholde dig til.

Brænderen i Le Feu biopejse kan indeholde 1,5 liter bioethanol, og den kan brænde i ca. 6-8 timer (afhængig af hvor brændkammerets åbning).

Regnestykket ser sådan ud:
1,5 liter bioethanol x 37,- som er den billigste literpris på bioethanolen / 6 brændetimer = en omkostning på ca. 9,25 pr. time den brænder.

Hvad koster en biopejs?

Prisen på biopejse varierer rigtig meget.

Skal du have en biopejs der giver god varme, hvor sikkerheden er i top, og en der holder længe, koster de også lidt mere.

Derfor tilbyder vi biopejse fra Le Feu. Læs mere om sikkerheden på Le Feu biopejse her.

Priserne starter på 10.000,- og de kan monteres på alle mulige måder, så du får en biopejs der passer til lige nøjagtig dit hjem. Og en kæmpe fordel med Le Feu biopejse er, at du altid kan skifte montering. Du tilkøber blot det tilbehør du ønsker, da kuplen altid er den samme.

Hos os kan du vælge at splitte betalingen op i 4 lige store dele, UDEN renter og gebyr (så længe du overholder aftalen).

Klik her og find alle vores biopejse.


Det her, skal du være opmærksom på, når du bruger din biopejs

  • Læs monteringsvejledningen og brugsanvisningen inden du tager din biopejs i brug
  • Sørg for, at væggen eller loftet er solid nok, når du skal montere din biopejs. Find vejledninger til loftshængte og væghængte biopejse her.
  • Fyld aldrig bioethanol på en varm eller tændt biopejs. Det kan forårsage en eksplosionsbrand, og du kan få alvorlige forbrændinger.
  • Sørg for, at der er god afstand til brændbare materialer
  • Tænd aldrig op i en varm biopejs. Vent til den er kølet af.
  • Brug en hældetud eller en tragt når du fylder bioethanol i brænderen, så du undgår at spilde
  • Kommer du alligevel til at spilde bioethanol, så tør op inden du tænder op
  • Forlad aldrig en biopejs der er tændt


Har du spørgsmål til vores biopejse, eller ønsker du at booke en tid til at se dem i vores showroom, så tøv ikke med at kontakte mig.

Du kan fange mig på tlf. 38 42 44 66 (mellem 9 og 15 på hverdage) eller på mail info@byhornsleth.dk.

Kurven er tom