Fri fragt over 499 kr 100% dansk webshop 30 dages fuld returret Fuld tilfredshed eller penge retur Kundeservice: Kontakt os her

Bioethanol

Le Feu bioethanol er CO₂-neutral og 95% ren. Det gør, at den ikke giver lugt- eller røg-gener.

I stedet vil du opleve nogle fine høje flammer og en lang brændetid.

Hvad er Bioethanol?

Bioethanol er blevet mere og mere udbredt til brug i biopejse de seneste år, men det er ikke ligemeget hvilken bioethanol du anvender til din biopejs.

Bioethanol bliver i grove træk fremstillet på næsten samme måde som spiritus.

Le Feu bioethanol bliver fremstillet af organisk affald fra landbruget

Det er en en ren win-win-situation, da man før i tiden, i store dele af verden, ikke brugte de overskydende rester fra landbruget til noget. Med den her proces, bliver resterne fra landbruget med ét, en stor kilde til rent og bæredygtigt brændstof, som du kan bruge i din biopejs.

Sådan produceres bioethanol

Produktionen af bioethanolen starter med en biomasse. Biomassen kan indeholde mange forskellige organiske materialer, så som græs, hø, majs eller sukkerstokke eller træflis. Det eneste krav der stilles er, at det grundmateriale man bruger indeholder stoffet cellulose.

Først bliver massen kværnet og tilsat vand og damp. På den måde, får man nedbrudt de store plantestykker til en grødet pulp.

Derefter tilsættes forskellige enzymer, der nedbryder plantecellerne og omdanner cellulosen til dextrose, som de fleste kender som sukker. Det er de her sukkerstoffer der er ‘hemmeligheden’ til fremstillingen af bioethanol.

Når enzymerne har nedbrudt cellulosen til sukkerstoffer, tilsætter man gær og bakterier, der helt naturligt omdanner sukkerstofferne til ethanol, altså alkohol og naturligt CO₂.

Men processen er langt fra færdig.

For at adskille alkoholen fra den grødede masse, skal den destilleres. Det gøres ved at massen bliver varmet op, så alkoholen fordamper. Dampen bliver opsamlet i store rør, og i takt med at dampen bliver kølet ned, bliver alkoholen flydende og kan opsamles i tanke.

Alt bliver brugt

Nu er der tre forskellige produkter tilbage. Alle tre produkter kan genbruges, så intet går til spilde. Den CO₂ der er i overskud, bliver brugt i bl.a. sodavand, eller bliver lavet til tøris. Plantemassen der er tilbage, kan sies fra og bruges som dyrefoder til for eksempel køer og grise, alkoholen er den som vi kender som bioethanol.

Bioethanolen bliver renset og filtreret, så den er så ren som mulig, når du hælder den i din biopejs.

Det er nemlig ret vigtigt, at du bruger så ren bioethanol som muligt, i din biopejs.

Vi anbefaler at bioethanolen skal være mindst 95% ren

Der findes bioethanol-produkter på markedet som har en lav alkoholprocent, og dermed er billigere. De produkter udvikler ofte både synlig røg, sod og lugt, og vil på sigt skade din biopejs.

Oven i det, er det ikke godt for dit helbred, sodskader er svære at komme af med og så forsvinder fidusen ved det at have en biopejs, hvor du ikke har behov for en skorsten.

Le Feu bioethanol bliver fremstillet efter de højeste standarder for at sikre, at du får den bedste oplevelse, bedste brændetid og en stor og fin flamme.

På den måde, sikrer vi at bioethanolen har mindst mulig negativ indflydelse på klimaet, og vi sikrer at den er bæredygtig og CO₂-neutral.

Le Feu bioethanol kan du trygt bruge både ude og inde, fordi vi har sikret et rent og sikkert produkt sammen med vores dygtige og kvalitetsbevidste samarbejdspartnere.

Bioethanol er meget brandfarligt

Bioethanol er meget brandfarligt (dog ikke selvantændende), så sørg altid for, at:

  • Hæld aldrig bioethanol på en varm brænder. Den skal køle af i minimum 30 minutter.
  • Vask altid hænder efter håndtering og brug af bioethanol
  • Tør altid spildt bioethanol op, inden du tænder op
  • Påfyld aldrig mere bioethanol end du ønsker at bruge ved en optænding (den fordamper)
  • Opbevar altid bioethanolen utilgængelig for børn
  • Opbevar altid bioethanolen ved stuetemperatur og uden direkte sollys
  • Opbevar IKKE bioethanolen nær varmekilder eller åben ild
  • Ved kontakt med øjnene, vil bioethanol forårsage alvorlig irritation. Fjern evt. linser og skyl med vand i flere minutter, kontakt lægen, og medbring emballagen.

Vil du blive klogere på bioethanol og vores biopejse, kan du gå ind på bloggen og finde uddybende artikler.

Der har vi svaret på spørgsmål som fx.:
Hvor længe brænder 1 liter bioethanol?
Hvorfor lugter min biopejs?
Hvad koster en biopejs i drift?
Er en biopejs farlig?

Og meget mere.

Fri fragt over 499 kr
100% dansk webshop
30 dages fuld returret
Fuld tilfredshed eller penge retur

Kurven er tom

😱 VI FLYTTER LAGER - KÆMPE FLYTTE UDSALG! 😱