Fri fragt over 499 kr 100% dansk webshop 30 dages fuld returret Fuld tilfredshed eller penge retur Kundeservice: Kontakt os her
Udgivet d. 25-11-2022

Hvorfor lugter min biopejs?

Din biopejs må ikke lugte, udvikle damp, røg og sod, da det kan være sundhedsskadeligt og ødelægge din biopejs.

Bioethanolen som du bruger i din biopejs skal have lang brændetid, minimal lugt, ingen røg og høje flammer.

Det får du med vores bioethanol.

Lugtfri bioethanol

Der findes bioethanol på markedet, der har en lav alkoholprocent, for at holde prisen så lav som mulig, men det kan give problemer. De billige produkter af lav kvalitet, kan udvikle røg som gør, at biopejsen lugter, udvikler sod som er sundhedsskadeligt og skaber uoprettelige skader på din biopejs og dit hjem. Så i den sidste ende, kan det blive dyrt at anvende bioethanol der ikke er ren nok, for at spare penge.

Vores bioethanol er CO2-neutral og har en renhed på 95% som gør, at den ikke udvikler damp, lugt (af betydning), røg eller sod. Det er også bedre for miljøet.

Dog skal det siges, at en biopejs ikke er 100% lugtfri, ligemeget hvilken bioethanol du anvender. Du kan opleve en svag lugt af sprit når du tænder og slukker din biopejs, men det stinker ikke. Du kan også opleve det, når biopejsen, efter at have brændt længe, slukker af sig selv. Det kan være fordi der er lidt bioethanol tilbage som fordamper, og spreder en svag lugt. Jeg plejer at sammenligne det med når du puster et stearinelys ud, hvor det giver lidt lugt fra sig.

Det er min oplevelse, og det er meget forskelligt hvordan lugt opleves fra person til person.

Jeg oplever også, at der kan opstå lugt af støv ol., hvis pejsen ikke har været i brug i noget tid, og i nogle tilfælde, kan lugten også skyldes at kvaliteten på biopejsen ikke er god nok. Det gælder selvfølgelig ikke vores biopejse, hvor sikkerheden er i top. Læs mere om det her.

Husk, at ligemeget hvilken varmekilde du anvender er det vigtigt, at sørge for tilgang af frisk luft.

Er du i tvivl om en biopejs er noget for dig, så kan du besøge vores showroom på Kanalholmen 14 V i Hvidovre (åbent efter aftale), hvor du kan se hvordan de bruges og hvor lidt de lugter.

Kontakt mig 38 42 44 66 (mellem 9 og 15 på hverdage) eller på mail info@byhornsleth.dk.

Se alle vores biopejse her:

Kurven er tom