Fri fragt over 499 kr 100% dansk webshop 30 dages fuld returret Fuld tilfredshed eller penge retur Kundeservice: Kontakt os her
Udgivet d. 26-06-2024

Hvilket vitrineskab skal jeg vælge?

Materiale

En af de ting du skal tage stilling til inden du investerer i et vitrineskab er hvilket materiale det skal være produceret i.

De mest almindelige materialer er jern eller træ.

Vi vil her give et overblik over de vigtigste aspekter ved køb af vitrineskabe fremstillet i jern/metal eller træ:

Flotte vitrineskabe med glas på alle sider kan kun købes hos by Hornsleth

Jern/metal

Ved valg jern eller metal vil du som oftest få et vitrineskab i et industrielt look i et tidløst design og rustik charme. Det kan være med til at bryde de til tider stilrene linjer i hjemmet med det rå udtryk som et jernskab har.

Jernvitrineskabe er ofte tunge, hvilket giver dem en naturlig stabilitet, de kan samtidig også være lidt ”tunge” at se på udseendemæssigt. Dette løses gerne med at der er glas i siderne samt lågerne på disse skabe.

Jernskabe er kendt for sin styrke og holdbarhed og vil være robust og modstandsdygtigt over for stød. Dog skal man være OBS på at det ikke for fugt eller vand, da det vil være modtageligt for rust. Generelt er det let at rengøre, blot ved at tørre skabet over med en (fugtig) klud. 

Træ

Vitrineskabe i træ tilføjer en klassisk og tidløs æstetik til ethvert rum og kan nemt passe ind i forskellige indretningsstile.

Når du overvejer et vitrineskab produceret i træ, er det vigtigt at fokusere på kvaliteten af både træet og håndværket. Undersøg omhyggeligt, hvilken trætype der passer bedst til dine behov og stilpræferencer og her vil pris og kvalitet unægtelig hænge sammen.

Jo hårdere træet er jo mindre vil træet stå og arbejde og give sig.

Ofte er der mulighed for at kunne vælge imellem flere unikke farvevariationer. De gængse farver er gerne sorte, hvide eller grå vitrineskabe. 

Hvis et vitrineskab er fuldmalet kan du risikere at der kommer små revner i malingen, som reelt ved samlingerne. Dette skylles at træet arbejder ift. luft- og temperatur svingninger. Derfor er det også vigtig her at være opmærksom på hvilken træsort skabet er fremstillet i. Jo hårdere træet er jo mindre vil det give sig.

For at undgå at få revner i et vitrineskab bliver mange produceret i MDF med en finer pålagt. Disse vitrineskabe leveres ofte som flatpack og skal derfor samles.

Vitrineskabe af træ, der er korrekt vedligeholdt, er utroligt holdbare og skabe du kan have mange år fremover. Træ er et robust materiale, der kan modstå daglig brug uden at miste sin charme.

Størrelse, plads og udnyttelse

Først og fremmest skal du måle den præcise plads, hvor du planlægger at placere vitrineskabet. Mål både højden, bredden og dybden på området for at sikre, at skabet passer godt ind uden at blokere døre, vinduer eller andre møbler. Brug evt. malertape til at markere området, det giver ofte et meget godt billede af hvor meget skabet fylder.

Tænk over, hvad du vil udstille i vitrineskabet. Hvis du har store genstande, samlinger eller pyntegenstande, skal skabet have tilstrækkelig højde, bredde og dybde til at rumme dem uden at virke overfyldt. Skal du have noget tungt stående som porcelæn, bøger, lp’er o.l. skal hylderne være stærke nok til dette.

En god idé er at få udnyttet pladsen optimalt så opmærksom på hvor mange hylder der er i skabet og om hyldehøjden er høj nok til vaser og flasker, hvis der er behov for at have dette stående. 

Bredden af vitrineskabet afhænger af den tilgængelige plads og den mængde indhold, du vil udstille. Hvis du har masser af plads, kan du vælge et bredt skab, men hvis pladsen er begrænset, er et slankere skab muligvis mere passende. Bor du i lejlighed eller skal have skabet højre op en stueplan er det vigtig at der tilstrækkelig med plads på repos og trappe. Nogle vitrineskabe som leveres samlet, kræver meget plads så det er vigtigt at du for undersøgt om der plads nok til at bære det op. 

Dybden er også vigtig, især hvis dit rum er smalt eller har begrænset plads. Et vitrineskab med en mindre dybde kan være mere velegnet til små rum, mens et dybere skab giver dig mere udstillingsplads, men skal placeres, så det ikke er i vejen for f.eks. spiseborde og tilhørende stole. Bemærk at ønsker du at have tallerkner stående så skal dybden minimum være 30 cm. 

Stil og design

Nedenstående har vi samlet et lille overblik over de forskellige stilarter indenfor vitrineskabe.

Der findes utallige variationer og kombinationer af stilarter, der kan tilpasses til enhver smag og indretningsstil. Når du vælger et vitrineskab, er det vigtigt at overveje, hvordan stilen passer til resten af din indretning og din personlige præference.

1. Moderne nordiske stil:

Moderne vitrineskabe i nordisk design har et minimalistisk og strømlinet design. De har rene linjer, glatte overflader og kan omfatte materialer som metal, glas og træ i en elegant kombination.

Vitrineskabe i nordisk design er kendetegnet ved en lys og luftig følelse. De har ofte en kombination af træ og glas med slanke linjer og minimalistisk design. Det er her vi ofte ser skabe med glas i låger samt sider.

Disse skabe lægger vægt på funktionalitet, enkelhed og naturlige materialer.

Vores vitrineskabe fra Hübsch Interiør samt vores eget mærke by Hornsleth er at finde i denne kategori.

2. Romance og landlig stil:

Romantiske og landlige vitrineskabe har en rustik og hyggelig charme. De har ofte en mere afslappet og hjemlig følelse og kan være mere slående eller med slidt finish. Landlige skabe kan have glasdøre eller trædøre og fremhæver ofte naturligt træmateriale.

Et godt bud på et sådant skab kan være disse fra Nova Solo. De er dog ikke slidte eller med patina, men er blank hvide og fremstillet i den hårde træsort Mahogni 

3. Industriel stil:

Industrielle vitrineskabe har en rå og robust æstetik. De kan fremstilles af jern og glas og har ofte en rustfri eller slået metal finish. Disse skabe bringer en urban og fabrik-inspireret følelse ind i rummet. Det kan være med til at bryde de til tider stilrene linjer i hjemmet med det rå udtryk som et jernskab har.

Vores vitrineskabe fra Trademark Living vil være helt ideelle her. 

4. Traditionel stil:

Traditionelle vitrineskabe har ofte en tidløs og klassisk æstetik. De har detaljerede udskæringer, smukke håndtag, og glasdøre med træsprosser. Disse skabe har en elegant og sofistikeret atmosfære, der kan passe perfekt ind i formelle stuer eller spisestuer.

5. Vintage og antik stil:

Vintage og antikke vitrineskabe har en charme og karakter fra en svunden tid. De har ofte unikke detaljer, patina og dekorative elementer. Disse skabe kan tilføre en følelse af nostalgi og historie til dit rum.

Fragt og ind – opbæring – Emballage

Når du køber et vitrineskab hos by Hornsleth, vil vi altid levere gratis i hele Danmark. Dette gælder også ikke brofaste øer.

Vi sender vores vitrineskabe med dygtige og professionelle transportører. Ved levering beder vi chaufføren kontakte kunden inden levering. Har man som kunde ikke mulighed for at tage imod sin ordre, får chaufføren besked om at ordren må sættes med billede. Når vi skriver levering til fortovskant, menes der, at vi leverer til et hensigtsmæssigt sted på matriklen. Det kan være ved carport, hoveddør e.l. 

Det er vigtigt at underlaget er fast til at en løftevogn kan kører med skabet, som i de fleste tilfælde leveres på en palle. Grus og perlesten er IKKE et godt fast underlag.

Vejen skal også have en god størrelse så store lastbiler kan komme frem. Her skal du være ekstra opmærksom hvis du bor i sommerhusområder/kolonihaver. 

Ønsker du ikke selv at stå for ind- eller opæring, kan denne service bestilles, som et tillægsprodukt. De fleste vitrineskab vi har i vores sortiment er samlet. Vægten på disse skabe er fra 50 – 100 kg uden emballage. 

Bemærk at der ofte er tilknyttet en del emballage i forbindelse med indpakningen/transport af vores vitrineskabe. Denne emballage skal du som kunde indstille dig på at selv at afskaffe. Meningen med denne emballage er, at undgå transportskader, så du som kunde for en god start med dit nye skab.

Tips og tricks

Skal du en dag flytte eller blot flytte om, så skal der altid være minimum 2 personer til at flytte på et vitrineskab. Vil du blot flytte et skab fra en væg til en anden, kan det være en god idé at sætte skabet på et tykt tæppe og derved trække skabet på tæppet til dens nye plads. Spænd evt. dørgrebene fast med et stykke snor, så lågerne ikke springer op under flytningen. 

Oplever du at lågerne ikke er helt lige overfor hinanden, er årsagen gerne den at skabet ikke står helt plant på dens underlag. Rammen på skabet vil derfor give sig og her vil lågerne følge med. Dette kan klares ved blot at lægge et par filtdutter under en af de nederste forreste hjørner på skabet. (start evt. med blot at trykke skabet ind mod væggen enten i venstre eller højre side) og du vil opdage at du kan få lågerne til at gå op og ned. 

Pris og kvalitet

Det kan være meget uoverskueligt at finde ud af, hvor man som kunde for mest vitrineskab for sine penge. Ofte følger pris og kvalitet dog sammen. 

Du skal være opmærksom på materialet skabet er produceret i. Der er f.eks. stor forskel på MDF og mahogni. 

Se efter om skabet skal samles eller skabet er samlet. 

Kommer der fragt oveni skabets pris eller leveres skabet uden beregning. 

Kig efter de små detaljer som greb, samlinger, kvalitet på glasset (hvis der er glaslåger/hylder) og bæreevne på hylderne. 

Står du en dag og vil skille dag af med dit vitrineskab, er vores erfaringer at et vitrineskab ofte holder en god værdi og kan glæde i mange nye hjem mange år efter. 

Vi er eksperter i kvalitetsmøbler og har dansk kundeservice

Vi har solgt vitrineskabe i flere årtier og har derfor oparbejdet et godt kendskab til de fleste begreber omkring køb og salg af vitrineskabe. Du skal ikke holde dig tilbage for at kontakte os for uddybning eller rådgivning i forbindelse med køb af dit nye vitrineskab.

Kontakt os derfor på telefon 38 42 44 66 eller mail info@byhornsleth.dk

Håber ovenstående har hjulpet dig på vej til en beslutning om hvilket vitrineskab der skal indgå i din indretning. 

Kurven er tom

😱 VI FLYTTER LAGER - KÆMPE FLYTTE UDSALG! 😱